Община Варна въведе нова услуга – предоставяне на персонално място за

...
Община Варна въведе нова услуга – предоставяне на персонално място за
Коментари Харесай

Във Варна въведоха нова услуга за персонално място за паркиране на хора с увреждания

Община Варна въведе нова услуга – даване на персонално място за паркиране на коли на хора с трайни увреждания пред домовете им по сегашен или по непрекъснат адрес, оповестиха от дирекция „ Здравеопазване “. 

Правоимащи по тази услуга са единствено лица, които в резултат на увреждане не могат да се придвижват без потреблението на инвалидна количка, ортопедични апарати, не са в положение да заемат изправено състояние на тялото без потреблението на посочените медицински произведения и имат трайно завършен функционален недостиг на стоежа, напредването и издържливостта.

Те могат да подават документи – заявление и декларация /по образец/ за даване на услугата – етаж 1, гише 13, „ Център за осведомително обслужване “ в постройката на Община Варна, посредством Дирекция „ Здравеопазване “.

Правото за гратис паркиране важи до периода на експертното решение от ТЕЛК/НЕЛК, а когато срокът на експертното решение е „ доживотен “, правото се дава до настъпване на смяна на адресната регистрация, покупка/продажба на ППС или други условия.
Повече информация на адрес: 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР